Cena promocyjna: 10.00PLN 9.00PLN
Ilość: kg.
Producent:
Ełpol
Stan:nowy

Fasola mung jest nieocenionym źródłem białka. Dzięki obecności wytwarzanych w procesie kiełkowania enzymów białko jest łatwoprzyswajalne, same kiełki zaś znacznie lżej strawne niż fasola. Kiełki fasoli mung obniżają również poziom „złego" cholesterolu LDL oraz zawierają duże ilości antyutleniaczy, które zapobiegają chorobom serca i nowotworom.

 Suche nasiona są moczone przez noc następnie umieszczane w kontenerach w ciemnym pomieszceniu i przetrzymywane tam całkowicie zalane wodą. Dojrzewają po mniej więcej tygodniu. Fasolę Mung spożywa się gotowaną, czasami również też dodaje się ją do sałatek zwłaszcza w postaci kiełków. Nasiona używane są przede wszystkim w potrawach kuchni orientalnej. 

Czas namaczania nasion to10-12 godzin .

Czas kiełkowania to 4-6 dni .

Nasiona pierwszej jakości bez zanieczyszczeń do spożycia przez ludzi oraz jako dodatek pokarmowy dla zwierząt.

Towar na wage : Cena dotyczy 1 kilograma.

 

 

 

Kupujący ten produkt kupili także:

Suspendisse tincidunt ipsum nec lacus vehicula imperdiet placerat turpis auctor. Etiam metus turpis, iaculis in fermentum sit amet, pulvinar mollis mauris. Curabitur in est magna, vitae rutrum nulla. Aenean tortor mauris, dictum ac tempor sit amet, dignissim ac erat. Etiam luctus vestibulum massa ac consectetur. In hac habitasse platea dictumst. Duis pulvinar tincidunt dolor, eu vulputate ligula vulputate mattis. Donec ante purus, congue ut euismod a, rutrum sit amet nisl. Fusce a ligula vel tellus blandit suscipit. Nulla pulvinar, lacus et posuere ullamcorper, tortor ipsum feugiat tellus, ac varius mauris libero eget felis. Integer semper tristique leo, at eleifend metus euismod nec. Vivamus rutrum velit sit amet dolor feugiat aliquet. Nullam suscipit sapien a neque porttitor mattis quis eu enim. Ut aliquam justo et enim dictum posuere.